Steroidit lihaskasvuun: luettelo turvallisimmista lääkkeistä

Yleisesti turvallisiksi tiedetyt lääkkeet ovat seuraavat:

1.       Steroiditabletit

2.       Andriol

3.       Stanozolol

4.       Methandrostenolone

5.       Synteettinen testosteroni öljyliuosten muodossa

6.       Testosteronipropionaatti

7.       Boldenone

8.       Sustanon-250

9.       Luonnolliset valmisteet

10.   Kaliumorotaatti

 

Kun kehonrakennusta harrastava urheilija huomaa tulosten kasvun pysähtyneen, on anabolisten steroidien käyttö usein ainoa tapa kehittyä entisestään. Näistä tehokkaimpina pidetään miespuolisen sukupuolihormonin testosteronin synteettisiä analogeja.

Lihaskasvustosteroideja on saatavana tablettien tai öljyisten liuosten muodossa. Turvallisimpien anabolisten aineiden valitsemiseksi sinun on otettava yhteys asiantuntijaan.

Steroiditabletit

Tutustuminen testosteronin analogeihin alkaa useimpien urheilijoiden kohdalla tableteilla. Niillä on voimakas ja nopea vaikutus kehoon, mikä lisää dramaattisesti solujen aineenvaihdunnan nopeutta.

Useimmissa tapauksissa ensimmäisen vuoden aikana keinotekoista testosteronia sisältävien tablettien avulla voit saada jopa 8-10 kg painoa vain neljässä viikossa.

Anabolisten lääkkeiden oraalisen antamisen päähaitta on, että suosituimpien lääkkeiden (methandrostenolone, stanozolol) kaavassa on 17-alfa-alkyyliryhmä, jonka takia suurin osa vaikuttavasta aineesta  kulkee maksan läpi. Pitkäaikaisessa käytössä tablettien lihaskasvun steroidit edistävät tämän elimen vaurioita.

Andriol

Lääke on yksi turvallisimmista ja vaarattomimmista anabolisista steroideista lihasten kasvuun. Ensinnäkin se ei sisällä 17-alfa-alkyyliryhmää kemiallisessa kaavassa, joten se ei aiheuta maksavaurioita edes pitkäaikaisessa käytössä. Toiseksi tämä lääke estää huomattavasti pienemmässä määrin kehon omaa androgeenin tuotantoa, toisin kuin muut suun kautta otettavat anaboliset aineet.

Steroideille tyypillisiä sivuvaikutuksia Andriolia käytettäessä esiintyy paljon harvemmin tai niiden esiintyminen on hankalammin havaittavissa.

Seuraavat haittavaikutukset ovat mahdollisia:

 • Finnit
 • Hiusten menetys päässä
 • Lisääntynyt erektio ja libido
 • Gynekomastia
 • Maskulinisaatioprosessi naisilla.

Lääkettä ei tule käyttää eturauhasen tai rintasyöpää sairastavien ihmisten keskuudessa.

8 kg:n painon hankkiminen kuukaudessa Andriolilla ei ole mahdollista. Enimmäismäärä voi olla 2–3 kg. Mutta se on lihasmassaa ilman rasvaa ja vettä, ja se säilyy lääkityksen lopettamisen jälkeen.

Stanozolol

Alun perin lääke luotiin nopeuttamaan palautumisprosesseja leikkausten, murtumien, palovammojen ja anemian hoidon jälkeen. Kuten useimpia muita steroideja, sitä kuitenkin käytettiin myöhemmin stimuloimaan urheilullista suorituskykyä.

Stanozololin vaikuttavaan aineeseen perustuvat lääkkeet voivat lisätä lihasten kestävyyttä ja voimaa, aktivoiden lihaskuitujen hypertrofiaa. Methandrostenoloniin verrattuna tämä anabolinen aine ei käytännöllisesti katsoen muutu naispuolisiksi sukupuolihormoneiksi estrogeeneiksi, mikä välttää sellaiset sivuvaikutukset kuten turvotuksen, vedenpidätyskyvyn ja gynekomastian.

Stanozolol -tableteilla on korkea hyötyosuus. Pitkäaikaisessa käytössä lääke voi johtaa maksan vajaatoimintaan.

Lääkkeellä on seuraavat vaikutukset vartaloon:

 • Lisää ruokahalua;
 • Lisää aineenvaihduntaa ja rasvanpolttoa;
 • Poistaa ylimääräisen veden kehosta;
 • Tehostaa muiden anabolisten lääkkeiden vaikutusta;
 • Pidentää harjoituksen kestoa ja intensiivisyyttä.

Stanozololin käytön merkittävimmät sivuvaikutukset ovat:

 • Kaljuuntuminen
 • Akne
 • Hyperkalsemia
 • Obstruktiivinen keltaisuus
 • Naisilla – klitoriksen lisääntyminen, äänen karheneminen ja hiuskasvun aktivoituminen kehossa.

Anabolista ainetta ei tule käyttää jos kärsii rinta- tai eturauhassairauksista, maksapatologisista ja onkologisista sairauksista.

Methandrostenolone

Miesten sukupuolihormonien synteettinen analogi on reseptilääke. Et voi ottaa lääkettä ilman asiantuntijan suositusta.

Methandrostenolone-valmisteiden avulla melkein jokainen voi saada jopa 6-8 kg painoa kuukaudessa. Kurssin suoritettuaan vähintään puolet saavutetusta painosta kuitenkin häviää. Toinen lääkkeen haitta on sen kyky kyllästää nopeasti steroidireseptoreita, minkä seurauksena anabolisten aineiden vaikutus elimistöön alkaa heikentyä merkittävästi 5-6 viikon kuluttua.

Kun otat lääkettä, seuraavat sivuvaikutukset ovat mahdollisia:

 • Akne
 • Verenpaine-erot
 • Gynekomastia
 • Lisääntynyt libido ja lisääntynyt erektio
 • Nesteretentio ja turvotus
 • Hiusten menetys pään takana sekä käsien, selän, rinnan ja vatsan samanaikainen karvaisuus
 • Obstruktiivinen keltaisuus ja maksakirroosi
 • Klitoriksen laajentuminen ja äänen karheneminen naisilla.

Eturauhas- tai rintasyövästä kärsivän henkilön ei tule käyttää lääkettä

Synteettinen testosteroni öljyliuosten muodossa

Tabletteihin verrattuna öljyliuosten muodossa olevilla lihaskasvuston steroideilla on kaksi pääasiallista etua:

 • Ei vaikuta maksaan negatiivisesti edes pitkäaikaisessa käytössä
 • Eivät vaadi päivittäistä saantia (injektiot tehdään yleensä kerran viikossa).

Injektoitavien lääkkeiden päähaitta on kyvyttömyys lopettaa niiden vaikutus kehossa nopeasti (pitkillä testosteroniestereillä on edelleen terapeuttinen vaikutus noin 3–4 viikkoa antamisen jälkeen). Lisäksi pistoskohdassa on paiseen kehittymisen riski.

Testosteronipropionaatti

Toisin kuin useimmat muut injektoitavat anaboliset lääkkeet, tällä lihaskasvuun tarkoitetulla steroidilla on lyhyt vaikutusaika: 2-3 päivää. Tämän ominaisuuden avulla voit käyttää sitä tilanteissa, joissa on välttämätöntä välttää veden pidättämistä kehossa, esimerkiksi ennen kilpailuja.

Testosteronipropionaatin ottamisen positiiviset vaikutukset ovat:

 • Lihasten kasvu ja lihasvoima
 • Kohonnut libido
 • Tehostunut ruuansulatus
 • Lyhentää palautumiseen tarvittavaa aikaa harjoitusten välillä.

Lyhyestä terapeuttisesta vaikutuksesta huolimatta osa lääkkeestä onnistuu muuttumaan estrogeeniksi. Tämä johtuu merkittävimmistä sivuvaikutuksista: gynekomastia, vedenpidätys, turvotus, lisääntynyt paine. Lääkkeen käytön aikana finnit saattavat ilmestyä hartioihin ja selkänojaan ja pään takaosassa voi esiintyä kaljuuntumista. Naiset voivat havaita äänen muutoksen, klitoriksen kasvamisen ja vartalon karvojen lisääntymisen.

Testosteronin propionaattimuodon käytöstä tulisi luopua eturauhas- ja rintasyövästä kärsivien keskuudessa.

Boldenone

Huolimatta siitä, että lääke on alun perin luotu käytettäväksi eläinlääketieteessä, sitä pidetään nykyään yhtenä turvallisimmista ja tehokkaimmista ihmisille.

Boldenonen vaikuttavalla aineella on pitkäaikainen vaikutus: terapeuttinen vaikutus kestää jopa 3-4 viikkoa antamisen jälkeen. Vaikka Boldenone on lääkkeenä “pehmeämpi” verrattuna testosteroniestereihin, sitä käyttävät lääkkeenä monet urheilijat saadakseen jopa viisi kiloa kuivaa lihasta vain 4–6 viikossa.

Anabolisten tuotteiden selkeimmät hyödylliset ominaisuudet ovat:

 • Punasolujen määrän kasvu (mikä auttaa lisäämään kestävyyttä harjoittelussa)
 • Lisääntynyt ruokahalu
 • Lisääntynyt lihaskasvu ja -voima

Boldenonilla on hyvin vähäinen androgeeninen aktiivisuus ja se muuttuu hiukan estrogeeniksi. Tämä aiheuttaa erittäin harvinaisia ​​haittavaikutuksia käytön aikana. Kuitenkin,  jos suositellut annokset ylitetään pitkään, sellaiset negatiiviset seuraukset kuin testosteronin muodostumisen estäminen, akne ja maskulinisaatio naisilla ovat mahdollisia.

Sustanon-250

Steroidivalmisteella on voimakas anabolinen vaikutus ja sama vahva androgeeninen vaikutus, jonka avulla voit nostaa nopeasti kehon painoa. Seoksessa on on neljää testosteroniesteriä.

Sustanon-250 injektoidaan pitkällä neulalla suolen lihakseen. Kivun lievittämiseksi öljyliuosta suositellaan kuumentamaan vesihauteessa ennen ruumiinlämpöä kehon lämpötilaan, eli noin 37 asteeseen. Lääkettä suositellaan nopeaan painonnousuun ihmisille, jotka kärsivät liiallisesta laihuudesta. Isojen miesten on suositeltavaa käyttää vähemmän androgeenisiä steroideja: Boldenone, Andriol, Stanozolol.

Terapeuttisten annosten haittavaikutukset ovat harvinaisia. Toisinaan voi kuitenkin esiintyä epämiellyttäviä seurauksia, kuten kutinaa nänneissä, turvotusta, verenpaineen laskua ja aknea. Suuren androgeenisyyden vuoksi naisten ei tule käyttää Sustanon-250-valmistetta. Myös rinta- tai eturauhassyövästä kärsivien miesten kuuluu olla käyttämättä ainetta.

Luonnolliset valmisteet

Luonnollisten lisäravinteiden käyttäminen nopeasti lisäämään lihasmassaa on tehotonta. Kuitenkin luonnollisen harjoituksen aikana, kun urheilija ei halua aloittaa voimakkaiden hormonaalisten lääkkeiden käyttöä, on suositeltavaa kiinnittää huomiota luonnollisiin lääkkeisiin.

Seuraavat lääkkeet kykenevät nopeuttamaan lihasten kasvua:

 1. Alvezin. Luontaislääke sisältää aminohappojen ja hivenaineiden yhdistelmän. Urheilijat käyttävät sitä nopeasti kyllästämään kehon proteiineilla. Ainetta käytetään laskimonsisäisesti tiputtamalla..
 2. Glutamiinihappo. Jauhemuotoinen lisäaine, joka sisältää aminohappoja. Yhdiste aiheuttaa proteiinien, rasvojen ja hiilihydraattien aineenvaihdunnan nopeutumista, sekä auttaa sulattamaan nopeammin ravintoaineita ravintoon ja lisää solujen energiapotentiaalia.
 3. Tribulus. Ravintolisä sisältää Tribulus terrestris -uutetta. Kasvipohjainen uute sisältää fytosteroleja, saponiineja ja alkaloideja. Nämä yhdisteet stimuloivat luteinisoivan hormonin tuotantoa, jonka pitoisuuden nousu johtaa lisääntyneeseen testosteronin tuotantoon.

Luonnollisilla valmisteilla ei käytännössä ole merkittäviä sivuvaikutuksia ja vasta-aiheita. Niitä käytetään pakkauksen mukana toimitettujen ohjeiden mukaisesti.

Kaliumorotaatti

Kaliumorotaatti kuuluu ei-steroidisiin lääkkeisiin, joita käytetään lisäämään rakenusaineenvaihduntaa. Lääkkeellä on kyky lisätä proteiinisynteesin nopeutta, lisätä ravintoaineiden imeytymistä ja parantaa urheilullista suorituskykyä harjoittelussa.

Harvinaisissa tapauksissa lääkkeen käytön aikana ovat mahdolliset sellaiset negatiiviset oireet kuin turvotus ja maksan vajaatoiminta.

Kaliumorotaatin käytöstä kuuluu luopua, jos sen aiheuttamat sivuvaikutukset ovat voimakkaita ja aiheuttavat maksa- ja munuaisvaikeuksia.

Yleiset suositukset

Anabolisten lääkkeiden ottamisen määrä ja aikataulu on tarpeen määrittää vasta lääkärintarkastuksen läpikäymisen ja lääkärin kanssa käydyn neuvottelun jälkeen.

Turvallisimpia ja vaarattomimpia steroideja valitessa on pidettävä mielessä, että mitä tehokkaampi lääke, sitä ikävämmät sivuvaikutukset sillä on. Tämän takia on suositeltavampaa yhdistää erilaisia anabolisia aineita toisiinsa. Tämä aiheuttaa synergistisen vaikutuksen, kun lääkkeet vahvistavat samalla toistensa vaikutusta. Yhdistelemällä lääkkeitä voit myös vähentää annostusta merkittävästi. Tällä käyttötavalla on vähiten kielteisiä vaikutuksia kehoon.

Related Post

Anaboliset steroidit urheilussa

Androgeeniset anaboliset steroidit ovat miehen sukupuolihormonin testosteronin johdannaisia. Kuten tämän dopinglääkeryhmän nimi viittaa, anabolisten steroidien päävaikutukset kohdistuvat kudosten ja lihasmassan rakentamiseen. Sukupuoli- ja steroidihormonit (androgeenit, estrogeeni ja progesteroni) syntetisoidaan sukurauhasissa